turism_intern.gif

turism_extern.gif

Adam & Eve Hotels, Antalya vizualizare optima:

Mozilla Firefox, Opera

 

Curs Valutar BNR

bilete de avion pentru orice destinatie

avion_vladeus.jpg

VLADEUS – din Pasiune pentru Turism

Pentru a putea beneficia de cea mai buna varianta de zbor cu avionul, la tarife reduse, va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon!

datele de contact le gasiti la "Despre noi"

Pentru a raspunde solicitarii dvs., informatiile trebuie sa fie complete si corecte. 

blue_air.gif wizz.gif aerlingus_vladeus.png easy_jet2_vladeus.gif
tarom_vladeus.png lufthansa_vladeus.png air_france_vladeus.png tapportugal_vladeus.png spanair_vladeus.png
klm_vladeus.jpeg british_airways_vladeus.png air_one_vladeus.png united_vladeus.png scandinavian_vladeus.png air_malta_vladeus.png

 

Cand cumparati un bilet de avion, solicitati urmatoarele informatii:

 • Natura zborului: regulat(clasic) /charter /low cost (rezervare facuta direct pe website-ul companiilor aeriene).
 • Costul biletului defalcat: pret de baza, taxe aeroport, taxa de serviciu.
  Conditiile tarifare ale biletului:
   • posibilitatea de a se modifica datele de calatorie si in ce conditii;
   • posibilitatea de a se rambursa partial sau total contravaloarea biletului si in ce conditii;
   • conditiile de emitere cu timp minim in avans;
   • tip bilet emis: electronic /paper;
   • cantitatea de bagaje pe pare pasagerul are dreptul sa o transporte gratuit, atat ca bagaj de mana cat si ca bagaj de cala.
 • Orele de operare, decolare, aterizare, escala.
 • Itinerariul de zbor.
 • Compania aeriana care opereaza ruta solicitata.
 • Timpul minim necesar de prezentare la ghiseul de imbarcare.
 • Informatii in cazul pierderii biletului.
 • Moneda de emitere a biletului : RON / EURO.
 • Modalitatea de plata: cash, card, ordin de plata.
 • Nivelul taxelor de serviciu pentru:
   • emitere a biletului;
   • reemitere;
   • schimbare data de rezervare;
   • rambursare totala sau partiala a biletului;
   • alocarea locului in avion.
Dupa informarea completa in legatura cu informatiile de mai sus, pasagerul poate solicita emiterea biletului in cunostinta de cauza, agentul emitent fiind degrevat de orice responsabilitate, cu exceptia celor legale. Totodata responsabilitatea privind efectuarea calatoriei, din momentul emiterii biletului, revine companiei aeriene.
Recomandam pasagerului verificarea conditiilor de transport aerian cu 24 de ore inainte de calatorie. Informarea poate fi realizata eficient daca pasagerul contacteaza telefonic aeroportul.

Pentru mai multe informatii cititi articolul "info utile" !
avion.jpg
Bilete low-cost
Ce inseamna low-cost?
La baza, conceptul de low-cost provine din SUA si defineste o companie aeriana care, eliminand din costurile suplimentare, reuseste sa vanda clientilor bilete la tarife foarte mici. In anii '90 din ce in ce mai multe astfel de companii isi incep activitatea in Europa iar mileniul trei le aduce si in Romania. Zborurile ieftine atrag din ce in ce mai multi clienti, persoane fizice sau firme care isi desfasoara activitatea in domeniul turistic.

Ce este o companie aeriana low-cost?
Initial, prin companii low-cost erau desemnate societatile care aveau costuri de operare mult mai scazute decat concurenta, fapt care ducea la o scadere semnificativa a pretului biletelor. Astazi, atat publicul larg, cat si mass-media inteleg prin sintagma "companie low-cost" o companie aeriana care ofera bilete la un pret accesibil majoritatii calatorilor. Fata de companiile aeriene traditionale, companiile low-cost opereaza, in general, pe distante scurte, de pe aeroporturi mici sau secundare (unde taxele sunt mai mici). Totodata, acestea utilizeaza aeronave de zbor mai mici, cu un consum scazut de combustibil, motiv pentru care avioanele sunt mai tot timpul ocupate in intregime.

De ce sunt biletele low-cost mai ieftine?
Unul dintre principiile de baza care guverneaza companiile aeriene low-cost este "democratizarea" zborurilor intre diferite puncte ale globului. Astfel, pentru aceste curse exista un singur tip de clasa. De aceea, cei care doresc un confort sporit (clasa I) vor alege, in continuare, serviciile aeriene clasice. Calatorii pot rezerva un anumit loc in avion, alegerea locului fiind taxata suplimentar.

Bineinteles, regula de aur a companiilor low-cost este reducerea cheltuielilor prin eliminarea unor facilitati, in masura in care nu afecteaza siguranta zborului.
1. Astfel, calatorii nu mai beneficiaza de masa si bauturi gratuite; In schimb, fiecare pasager poate opta pentru un meniu limitat, contra cost.
2. Avioanele utilizeaza aeroporturi secundare, care pe langa faptul ca percep taxe mai mici, sunt mai putin aglomerate, lucru care duce la mai putine intarzieri cauzate de trafic.
3. Uneori, angajatii unor astfel de companii au mai multe atributii. Astfel, insotitorii de zbor sint responsabili de curatenia aeronavei si tot ei verifica biletele calatorilor la poarta de imbarcare, fapt ce duce la limitarea personalului si implicit, la scaderea pretului biletelor.
4. Majoritatea companiilor low-cost opereaza pe un singur tip de avion, Boeing 737 sau Airbus A320, motiv pentru care sunt reduse costurile de intretinere.
5. Nu in ultimul rand, aceste companii prefera sa afiseze pretul biletelor separat de taxele de aeroport, subliniind, astfel, costul scazut al calatoriei (de multe ori, puteti intilni situatii paradoxale, in care taxele de aeroport sunt mult mai mari decat biletul propriu-zis).

Al treilea dicton dupa care se ghideaza aceste companii este "Simplifica!". De aceea, itinerariile sint mult simplificate: rute directe si scurte, in locul celor ocolitoare. Astfel, calatorii nu vor mai trebui sa astepte ore intregi pentru urmatoarea conexiune, iar riscul de a pierde bagajele in timpul manevrarii acestora se reduce semnificativ. Avioanele din flota companiilor low cost nu au prioritate la decolare sau la aterizare in unele aeroporturi. Acesta este motivul pentru care multe aeronave apartinand unor astfel de firme inregistreaza intarzieri record.

Sfaturi:
REZERVATI BILETE DE AVION PRIN AGENTII DE TURISM AUTORIZATE

Important de retinut este faptul ca, dupa ce ati cumparat biletul, veti primi un cod pe care va trebui sa-l notati, pe care trebuie sa-l prezentati la imbarcare impreuna cu pasaportul sau cartea de identitate.

Planificati-va calatoria din timp si cumparati bilete de avion cu 2-3 luni inainte de data zborului - Cele mai ieftine bilete de avion si cele promotionale se vand primele. Politica companiilor ariene low-cost este sa vanda biletele ieftine la inceput, iar apoi, pe masura ce locurile din avion se ocupa, pretul biletelor creste. De obicei, daca cumparati biletul de avion cu 2-3 luni inainte de data zborului, puteti obtine un pret promotional foarte bun. Pentru zborurile din perioada sarbatorilor de iarna (sau de Pasti), este bine sa cumparati biletele si mai din timp. De asemenea, este indicat sa evitati vacantele scolare si zilele din weekend-uri deoarece majoritatea pasagerilor prefera sa calatoreasca la sfarsit de saptamana.

Verificati conditiile biletului de avion! De obicei, daca alegeti preturile promotionale sau preturile cele mai mici, nu veti putea sa modificati detaliile de zbor (sa schimbati data zborului sau numele pasagerilor, etc.). Daca doriti sa cumparati un bilet mai “flexibil” care permite efectuarea modificarilor in schimbul unor taxe de modificare, sa stiti ca acestea au preturi mai mari.

Inainte de a porni in calatorie, sa va interesati care este limita de greutate a bagajelor pentru cala, deoarece, uneori, companiile low-cost admit bagaje mai usoare.

Ajungeti mai devreme la aeroport - Planificati-va timpul astfel incat sa ajungeti la aeroport cu 2-3 ore inainte de ora zborului. Liniile aeriene low-cost nu asteapta un pasager care intarzie. Biroul de check-in se deschide cu 2 ore inainte de plecare si se inchide cu 40-45 de minute inainte de decolare.


Sc VLADEUS Srl - inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarii de date cu caracter personal (ANSPDCP) cu nr. 7914
Copyright 2007 Sc VLADEUS Srl - Agentia de Turism VLADEUS - Toate drepturile rezervate - www.vladeus.ro
Design: Web Design Media